Ett tag sedan!

Bloggen få bli lite lat nu och de har den varit ett tag, kommer mer aktivt skriva i januari igen, då jag tar tag i vikten SOM alla andra i början av året...haha. Annars så har vi skaffat gran som trollet plockar kulor på hela tiden, han springer nu...inte går haha...och snar är han 11 månader. Vikten känns ganska prio eftersom jag vill bli gravid 2016 om det går, och chanserna till det överviktigt är ju mindre, så 2015 går till att fokusera på det, samt att vem vill vara fet?!! hahah
Ni får stå ut med en tråkig blogg ett tag till... God jul så länge

Dagis från HELL!!!

Alltså förra veckan och den här veckan besöker vi dagis, nästa ska vi med gå .......allt för att hitta ett mysigt dagis till trollet. Men heeerrreegud vilken skillnad det är på dagisen. första vi besökte var ett kommunalt och jag ville gråta när jag gick därifrån, aldrig någonsin skulle jag lämna han där!! Det var smutsigt, personalen såg uttråkade ut, i ett rum satt barn och målade utan att lampan var på. Jag påpekade det för hon som visade oss runt...att det var lite "mörkt"...ja man kan ju tända lamporna sa hon...tror ni att hon gjorde det för de små som satt där på ca 2-3år...NÄÄÄÄÄ. De som som satt där satt ju i och för sig med en annan lära så de satt inte i mörkret själva..men ändå!!! Sedan tycker jag inte om att de anställer folk som inte kan svenska så bra, jag är inte rasist, är själv mulatt...men hur ska de lära mitt barn att prata bra svenska om det inte kan det själva!!!???
mammas älskling, han är så duktig, han kan till och med dyka nu...haha...helt galet att de kan de när de är så små:) JAJA.. tillbaka till dagis, sedan var vi på ett annat kommunalt som faktiskt var mkt bättre, mer organiserat, rent och trevliga lärare. Gillade dock inte rektorn eller vad det nu heter som drev stället, hon tyckts vara lite hård/känslokall eller kanske lite "näsan upp i vädret". Sedan i dag gick vi till ett privat dagis ÅÅÅåååå ....de var så bra... dagiset skulle få ett eget kök där de skulle ha en kock och de var väldigt noga med maten, att det var ekomat etc. De var så rent och organiserat och lärarna var så mysiga där. De hade massa olika projekt där de lärde barnen om empati och miljö etc... det kändes mer som det var en tanke bakom allt på det dagiset. Väntekön till det dagis är 2 år.....halllåååå... helt sjukt. Men de skulle öppna en avdelning till samt att de hade en del stora barn nu som skulle börja i skolan. Sedan så var jag så smart att jag stället trollet i kö där när han bara var två månader, så hans chanser att börja där nästa höst är ganska stora. Men helt sjukt att man ska behöva tänka på dagis så fort ungen hoppat ut!!! Hade varit lite kul om Philips kompis Alfred som också är 10 månader kunde börja på samma avdelning, men han har ståt 6 månader kortare i kö än Philip så jag vet inte om han kommer in:( Tycker att det är hemskt att det ska vara sådan skillnad på dagis, brukar alltid säga att jag föredrar privat en kommunalt...och nu när jag besökt lite dagis så tycker jag fortfarande så... vi får väl se om jag ändrar mig efter de andra besöken nästa veckan!

Visste du att..

man under sin mammaledighet ska ha lönesamtal? de visste inte jag, alltså tydligen har jag rätt att få höjd lön när jag är mamma ledig..ööööö??? oki..smsa min chef ( som självklart inte sagt något om det här) så nu får vi se vad som hände:)